PlaystationTrophies Got a news tip? tips@x360a.org
Username
Password
 

Go Back   XboxAchievements.com > Xbox 360 Retail Games > Action > Grand Theft Auto V
Subscribe    Donate

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-19-2013, 04:23 AM   #1
tpb
 
tpb's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: UK
Posts: 917

StalwartSnake's Gamercard
Can I install the second disk yet?

From what I understand we were supposed to install the first disk, and not the second... and that there would be a patch to allow us to install both.
Anyone know if this has been in one of the patches that have come out? Getting tired of the buzzing from my console. lol.
__________________


tpb is offline   Reply With Quote
Old 10-19-2013, 05:42 AM   #2
Delta438
 
Delta438's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Singapore
Posts: 537

Delta748's Gamercard
Where did you read that there would be a patch released?

Anyway, it's already been said since day one that you can install the second disk onto a USB drive to prevent the disc from spinning and not have any performance issues. Just make sure it's in a different location from wherever the first disc is installed.
__________________


Delta438 is offline   Reply With Quote
Old 10-19-2013, 06:28 AM   #3
SpinelesS
 
SpinelesS's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Surfers Paradise, Australia
Posts: 3,333

Mr SpinelesS's Gamercard

Awards Showcase 2,500 Posts
Total Awards: 1 (more» ...)
Quote:
Originally Posted by tpb View Post
From what I understand we were supposed to install the first disk, and not the second... and that there would be a patch to allow us to install both.
Anyone know if this has been in one of the patches that have come out? Getting tired of the buzzing from my console. lol.
There isn't going to be a patch, but if you want you can just go ahead and install the 2nd disc to your hard drive, or even better, a USB stick.

I believe the whole idea behind not installing both discs to the hard drive is because there is a limit to how much data can be pulled off the hard drive at any given time. With disc 2's data being in a second location (DVD, or USB Stick) the game can get more data faster than just pulling it from one location.

I personally just installed the 2nd disc to my hard drive, I'm really not too bothered with the odd item (tree's, fence's etc) appearing a few seconds later.
__________________
[spoiler=uniquecode]This is how you use spoilers![/spoiler]
Spoiler! (click here to reveal)

SpinelesS is offline   Reply With Quote
Old 10-19-2013, 01:30 PM   #4
Vulx
 
Vulx's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 241
Here's the video that warned against installing both discs...


And here's a video that I just did showing both discs installed and the game running just fine...

__________________

Last edited by Vulx; 10-19-2013 at 02:25 PM.
Vulx is offline   Reply With Quote
Old 10-19-2013, 01:52 PM   #5
trymemf
 
Join Date: Feb 2011
Location: Sweden
Posts: 380

L22 Furious's Gamercard
Texture problems are very present for me. Both discs installed.
__________________
ROADHOUSE.
trymemf is offline   Reply With Quote
Old 10-19-2013, 01:54 PM   #6
Burnout x360a
 
Burnout x360a's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Surrey, United Kingdom
Posts: 7,478

M1KE 08's Gamercard

Awards Showcase XBA Promoter   Submit - Bronze   Donator - Level 1   5,000 Posts
Total Awards: 4 (more» ...)
They're not going to patch it, you either install it or you don't.
__________________


^ By Xerofox, thanks!
Twitter lSteam

Burnout x360a is offline   Reply With Quote
Old 10-19-2013, 08:30 PM   #7
Killerchronic
 
Join Date: Apr 2007
Location: 127.0.0.1
Posts: 1,958

Ki11erC's Gamercard

Awards Showcase 1,000 Posts
Total Awards: 1 (more» ...)
Testing about with this when i was double checking things, that few seconds for an item to pop up is enough to kill, especially if you are flying and its a tree

Here is the possible combinations you can do to avoid popups and other things like that. (Yes being that its ok, no being that its not ok):

DVD/HDD - Yes
DVD/USB - Yes
USB/HDD - Yes
HDD/HDD - No
USB/USB - No

As stated there was no patch stated to fix this, its a bandwidth limitation issue, you can't patch that as it requires new hardware, there will never be a fix to allow both from the same drive and keep popup gone. I can't be arsed to find my big long post on this but for example say the dvd drive can do 1gbit of bandwidth per second and so can the HDD, combined you have 2gb/s, using both discs on one thing you are limited to the 1gb/s however, this is whats happening and why its required to install one and not the other or install the other to another drive.

For a really basic analogy think of it as trying to condense two lanes of traffic to one, its never going to be as fast as it was with two but it will still work with some issues of things having to wait to move over and get through.
__________________
Retail Games with 100%: 16
10k Hit - 14/02/08
20k Hit - 07/10/09
30k Hit - 05/07/10
40k Hit - 13/09/10
50K Hit - 31/05/11

Last edited by Killerchronic; 10-19-2013 at 08:35 PM.
Killerchronic is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT. The time now is 03:48 PM.