PlaystationTrophies Got a news tip? tips@x360a.org
Username
Password
 

Go Back   XboxAchievements.com > Xbox 360 Retail Games > Music and Rhythm > Rock Band 3
Subscribe    Donate

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-29-2010, 03:45 AM   #1
Lonsta DaMonsta
 
Lonsta DaMonsta's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Missouri
Posts: 1,075
Send a message via AIM to Lonsta DaMonsta

Lonsta DaMonsta's Gamercard

Awards Showcase 1,000 Posts   Gamerscore League Season 7 Winner   A+ Thread Award   Word of Mouth   Submit - Silver   NBA Live 1000 People Online Supporter
Total Awards: 6 (more» ...)
Question Rock Band 3 FAQ - Read before asking questions

The FAQ threads are where we need your help! What do you think are the most commonly asked questions about this game? Which threads keep popping up? What things do you wish you had been told when you first got this game?

Post in this thread and I'll edit the top post. Don't forget about Ctrl+F for a quick search/find within this thread.

Thanks for your help...

-------------------------------------------------------------
Rock Band 3 FAQ (Frequently Asked Questions)
-------------------------------------------------------------
I am doing what an achievement description asks me to do, but I haven't unlocked the achievement. Why not?
-- Some achievements require you to use a specific instrument even though it isn't stated in the achievement description. For example, The Perfect Drug must be completed on drums.

Can I use the Rock Band 3 PRO-Cymbals with a Rock Band 1 drum kit?
-- No. The kit was designed for RB2 & RB3 drum kits only and will not work with the original RB1 drums. (I FOUND THIS OUT THE HARD WAY)

How do I export my RB2 tracks onto RB3?
1. Go to "Get more Songs" from the main menu in RB3.
2. Select "Redeem Code"
3. Enter the code from the back of your RB2 manual and then Download.
(If you live in Europe, do the same as above, but only enter the first 16 characters of said code on the back of your RB2 manual to export the RB2 songs.)

How do I export my RB1 tracks onto RB3?
-- Launch the Rock Band 1 game. On the Main Menu, there should be an Export option to copy the tracks directly from the disc. You do not need a code, but you must purchase the export license for 400MSP.

I exported my songs from RB1/RB2 but some are missing. Why?
There are a few songs from each game that will not export. Here is the list from Rock Band's website:
RB1:
Songs that don't export to any other game:
"Enter Sandman" by Metallica
"Paranoid" as made famous by Black Sabbath
"Run to the Hills" as made famous by Iron Maiden
"Monsoon" by Tokio Hotel (from the European version of Rock Band)
Songs that don't export to RB3:
"Black Hole Sun" by Soundgarden
"Dani California" by Red Hot Chili Peppers
"Hier Kommt Alex" by Die Toten Hosen (from European version of Rock Band)
"Rock 'n' Roll Star" by Oasis (from European version of Rock Band)
RB2:
Songs that don't export to any other game:
"Let There Be Rock" by AC/DC
"Any Way You Want It" by Journey
"Battery" by Metallica
"Give It Away” by Red Hot Chili Peppers
“Spoonman” by Soundgarden
Nine Harmonix band songs, planned as free DLC in the very near future.

I'm trying to put an online band together and it keeps telling us, "No More Room for Guitarists" -- why is this?
Unfortunately there seems to be only room for two of the following: Guitar, Bass, and Keyboard. You can't have all three. I haven't heard a clear-cut answer on why this is yet, but I will update this FAQ as I find out more. The only thing I've heard so far is because of latency issues. However, the box states you can have 7 members online so we'll see how this unfolds...

Can I use RB1/RB2 Instruments with Rock Band 3?
-- Yes.

What instruments are required to be able to play Pro Mode?
-- A Pro Guitar (for guitar/bass)
-- A 3-Cymbal Kit for drums (you can add these cymbals on to an existing drum kit)
-- Any keyboard with MIDI support

Can I use my own MIDI keyboard/synth instead of the one that comes with the game?
-- Yes, but you must purchase the MIDI controller, priced at $40 USD.

Can I use my own MIDI drumset with the MIDI controller?
-- Yes.

Can I use my own MIDI guitar with the MIDI controller?
-- Not as of now. We'll see if there are some fancy adapters that will be released.

Is there a special icon for beating the Endless Setlist III on Expert?
-- No.

Are older RB1/RB2 songs compatible with Pro Mode?
-- Just the drums, so far.

Can I acquire the "Is This Just Fantasy" achievement online or does it have to be local play like the vocal achievements in The Beatles: RB?
-- You cannot acquire this with an online band, it must be done locally.

*Special thanks to SebastianSB for some of these answers*
__________________


First legit 1000 in Rockstar Table Tennis
First person to have 1750 in three different games

Last edited by Lonsta DaMonsta; 11-06-2010 at 04:15 AM.
Lonsta DaMonsta is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2010, 04:01 AM   #2
RealistIdealist
 
RealistIdealist's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: California
Posts: 245

RealistIdealist's Gamercard
"Are older RB1/RB2 songs compatible with Pro Mode?"

I think as of right now Drums are the only pro.
__________________
GoW3 Onyx Medals: 9/65 =|

RealistIdealist is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2010, 04:05 AM   #3
Napp
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 80
Has it been confirmed that there are NO new icons? Because I've gotten passed the bronze disc and now I'm moving towards a silver star on my band progress meter
Napp is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2010, 08:45 AM   #4
SK L4xX
 
Join Date: Feb 2009
Location: Germany
Posts: 224

Sir Lexomatico's Gamercard
This has to be be patched...the box cleary says 7 people ONLINE but you cant play harmonys online neither guitar,bass,keys at the same time
SK L4xX is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2010, 02:17 PM   #5
NoThru22
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 214
Send a message via AIM to NoThru22

Macello's Gamercard
Older RBN songs do not have pro drums.

You can use the same export instructions for Lego Rock Band and Green Day Rock Band as well.
NoThru22 is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2010, 05:32 PM   #6
DJ Satan UK
 
Join Date: Mar 2007
Location: UK
Posts: 83

DJ Satan UK's Gamercard
Quote:
How do I export my RB2 tracks onto RB3?
1. Go to "Get more Songs" from the main menu in RB3.
2. Select "Redeem Code"
3. Enter the code from the back of your RB2 manual and then Download.
I just tried this but the code is too long for the input box.

RockBand.com appears to be down at the moment. Does anyone have any other info?

What is the code on the back of the RB3 manual for?

Edit: Answered in another thread:
Quote:
Daenius: If you live in Europe, do the same as above, but only enter the first 16 characters of said code on the back of your RB2 manual to export the RB2 songs.
__________________

Last edited by DJ Satan UK; 10-29-2010 at 05:35 PM.
DJ Satan UK is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2010, 08:40 PM   #7
twistedsymphony
 
twistedsymphony's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 116

twistedsymphony's Gamercard
Quote:
Originally Posted by DJ Satan UK View Post
I just tried this but the code is too long for the input box.
I've heard that for European gamers you can just enter the first 16 characters and it will work.

EDIT: Damn I missed your edit... either way it's info that should be added to the sticky.
__________________
twistedsymphony is offline   Reply With Quote
Old 10-29-2010, 09:55 PM   #8
dalton32389
 
dalton32389's Avatar
 
Join Date: May 2008
Posts: 86

dalton32389's Gamercard
even with one cymbal plugged in you can play pro mode
__________________
GAMERTAG: dalton32389
late night gamer.
11pm to 5am.
central US timezone.
i use my headset liberally.
have a nice day.
dalton32389 is offline   Reply With Quote
Old 10-31-2010, 09:33 PM   #9
ColdSpider72
 
ColdSpider72's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: North Port, Fl
Posts: 1,996

ColdSpider72's Gamercard

Awards Showcase XBA Promoter   Donator - Level 1   Over Achiever - Silver   1,000 Posts
Total Awards: 4 (more» ...)
Quite a few people I know asking about playing vocals with a standard controller and a headset. Was this feature removed? Didn't see this mentioned at all in the Rock Band.com forums either.
ColdSpider72 is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2010, 04:00 PM   #10
Njmongoose
 
Njmongoose's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 82

Njmong00se's Gamercard
The drums from The Beatles Rock Band, are they considered RB1 or RB2 drums?
Njmongoose is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2010, 04:40 PM   #11
TwistedFate
 
TwistedFate's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Church Road, VA
Posts: 4,147

Bobo daMunkee's Gamercard

Awards Showcase 2,500 Posts
Total Awards: 1 (more» ...)
Quote:
Originally Posted by Njmongoose View Post
The drums from The Beatles Rock Band, are they considered RB1 or RB2 drums?
They are RB2 drums.
__________________


TwistedFate is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2010, 07:45 PM   #12
xCOBRAx
 
xCOBRAx's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Chico, CA
Posts: 1,146
Send a message via AIM to xCOBRAx

CougarSlayer530's Gamercard

Awards Showcase 1,000 Posts
Total Awards: 1 (more» ...)
i went to redeem my code and it worked and took me to the next screen to select "rock band 2 export pack" I selected it and the purchase window tried to pop up and instead i got "cannot retrieve info from Xbox Live, please try again later".

how boned am i? Will i be able to come back later and try again?
xCOBRAx is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2010, 07:56 PM   #13
TwistedFate
 
TwistedFate's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Church Road, VA
Posts: 4,147

Bobo daMunkee's Gamercard

Awards Showcase 2,500 Posts
Total Awards: 1 (more» ...)
Quote:
Originally Posted by xCOBRAx View Post
i went to redeem my code and it worked and took me to the next screen to select "rock band 2 export pack" I selected it and the purchase window tried to pop up and instead i got "cannot retrieve info from Xbox Live, please try again later".

how boned am i? Will i be able to come back later and try again?
You should be okay later. The Code has been used, but you can try going to Get More Songs->Redeem Code->Previously Redeemed Codes and you should be able to select it again and pay for it and download. If it doesn't show up there, try re-entering the code.
__________________


TwistedFate is offline   Reply With Quote
Old 11-02-2010, 07:04 PM   #14
Hurricanes550
 
Hurricanes550's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 51

Hurricanes550's Gamercard
When going for the endless setlist achievement, will it still unlock if i accept my friend's invite to play RB3 and then we start the endless setlist. Would it unlock for both of us?
Hurricanes550 is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2010, 06:27 PM   #15
Makker
 
Join Date: Jul 2008
Location: England
Posts: 57

Makker's Gamercard
I just input the code from the RB2 manual and they're tryin to charge me 800MSP to export the RB2 songs for use in RB3. Is this right (and I don't mean morally/ethically cos that's a no)? I expected them to be free like the RB1-->RB2 export. Or is this just a case of gettin shafted for being a European gamer?
__________________

Adding your GamerTag to your posts (not signature)
Click Here
Enter your GamerTag at the bottom of the page and Save Changes.
Makker is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2010, 12:00 AM   #16
mikachu93
 
mikachu93's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 1,207

mikachu93's Gamercard

Awards Showcase 1,000 Posts
Total Awards: 1 (more» ...)
Quote:
Originally Posted by Makker View Post
I just input the code from the RB2 manual and they're tryin to charge me 800MSP to export the RB2 songs for use in RB3. Is this right (and I don't mean morally/ethically cos that's a no)? I expected them to be free like the RB1-->RB2 export. Or is this just a case of gettin shafted for being a European gamer?
It's 800 MSP for everybody, and there's nothing morally nor ethically wrong with making a profit whatsoever. It's an add-on. Almost all add-ons cost money, period.

If it makes you feel any better about "gettin' shafted," the Rock Band import in the States was 400 MSP, while you got it for free.

Last edited by mikachu93; 11-16-2010 at 02:43 AM. Reason: MS -> MSP
mikachu93 is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2010, 03:05 AM   #17
CMCX360
 
CMCX360's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Youngstown, Ohio
Posts: 1,439

EvilChameleon09's Gamercard

Awards Showcase 1,000 Posts   Donator - Level 1
Total Awards: 2 (more» ...)
Might be a stupid question, but does installing this game to the HD affect performance at all?
__________________
I go by EvilChameleon over on PSTrophies.
CMCX360 is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2010, 03:12 AM   #18
mikachu93
 
mikachu93's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 1,207

mikachu93's Gamercard

Awards Showcase 1,000 Posts
Total Awards: 1 (more» ...)
Quote:
Originally Posted by CMCX360 View Post
Might be a stupid question, but does installing this game to the HD affect performance at all?
It should cut the loading times a bit, but there aren't too many to begin with.
mikachu93 is offline   Reply With Quote
Old 11-25-2010, 09:08 PM   #19
hartlesdalegend
 
Join Date: Aug 2009
Location: UK
Posts: 29

hartlesdalegend's Gamercard
Do guitar hero drums works on this game because when i have tried to play drums they haven't worked?

The drums work on GH:Metallica, GH:WOR and RB2 so it can't be the drums right?
hartlesdalegend is offline   Reply With Quote
Old 11-26-2010, 12:47 AM   #20
mikachu93
 
mikachu93's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 1,207

mikachu93's Gamercard

Awards Showcase 1,000 Posts
Total Awards: 1 (more» ...)
Quote:
Originally Posted by hartlesdalegend View Post
Do guitar hero drums works on this game because when i have tried to play drums they haven't worked?

The drums work on GH:Metallica, GH:WOR and RB2 so it can't be the drums right?
IIRC, there should be a compatibility chart somewhere on RockBand.com that you could check. I don't remember where exactly, but it shouldn't be terribly difficult to find.
mikachu93 is offline   Reply With Quote
Old 11-26-2010, 08:57 AM   #21
dt new york
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 69

dt new york's Gamercard
I came here before asking my question like it said to. After reading it, and everyone's comments I forgot my question.

But I can say that my GH:WoR/Band Hero drumkit works fine with RB3.
dt new york is offline   Reply With Quote
Old 11-28-2010, 02:44 AM   #22
KageNeedsG
 
KageNeedsG's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Western Wayne County
Posts: 8

Kaged Knight's Gamercard
Live Free or Die???

Does anyone know the songs required to unlock this achievement? I have played free songs : Charlene, Promised Land, Am I Crazy and another that I have forgotten it's name. So 4 free songs that I've found, but if anyone knows the answer it would be greatly appriciated. -Kage
KageNeedsG is offline   Reply With Quote
Old 11-28-2010, 03:59 AM   #23
mikachu93
 
mikachu93's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 1,207

mikachu93's Gamercard

Awards Showcase 1,000 Posts
Total Awards: 1 (more» ...)
Quote:
Originally Posted by KageNeedsG View Post
Does anyone know the songs required to unlock this achievement? I have played free songs : Charlene, Promised Land, Am I Crazy and another that I have forgotten it's name. So 4 free songs that I've found, but if anyone knows the answer it would be greatly appriciated. -Kage
Check the achievement guide.

http://www.xbox360achievements.org/f...d.php?t=270775
mikachu93 is offline   Reply With Quote
Old 11-28-2010, 05:29 AM   #24
theshieguy
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 148

theshieguy's Gamercard
Quote:
Originally Posted by KageNeedsG View Post
Does anyone know the songs required to unlock this achievement? I have played free songs : Charlene, Promised Land, Am I Crazy and another that I have forgotten it's name. So 4 free songs that I've found, but if anyone knows the answer it would be greatly appriciated. -Kage
I forgot to post the DLC guide link in the main guide, since those descriptions were temporarily moved to accommodate the forthcoming 1000G Road Map. Click below if you couldn't managed to find it:

http://www.xbox360achievements.org/f...d.php?t=278869

And there are 7 free songs that are available, but you only have to play the first 4 that were made free to download to unlock the achievement:

*Charlene
*Headphones On
*Still Alive
*Promised Land
theshieguy is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2010, 03:41 AM   #25
rikudoll
 
Join Date: May 2010
Posts: 2
is the rb2 drumset same as rb3 drumset ?
or rb3 drumset have something changed ?
sorry about my english is poor ..
rikudoll is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2010, 04:29 AM   #26
TwistedFate
 
TwistedFate's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Church Road, VA
Posts: 4,147

Bobo daMunkee's Gamercard

Awards Showcase 2,500 Posts
Total Awards: 1 (more» ...)
Quote:
Originally Posted by rikudoll View Post
is the rb2 drumset same as rb3 drumset ?
or rb3 drumset have something changed ?
sorry about my english is poor ..
You're English is just fine, better than some Americans is, and much better than most of us could speak your native language I'm sure.

The RB3 is an enhanced version of the RB2 kit. The pads are quieter, the sensors are better, and roll response has been improved. I have also heard the kick pedal is better, but I don't know about that one for sure.

However, if you already have a kit from RB2 I wouldn't rush out and buy the RB3 kit, just get the Pro Cymbals if that is what you want. The improvements are nice, but not good enough over the RB2 kit to justify the cost.

If you are upgrading from an RB1 kit, yes rush right out and buy it.

If you are trying to decide between an RB2 kit or an RB3 kit, remember that RB3 kits come with the Pro Cymbals and the RB2 kit will require you to buy them separately.
__________________


TwistedFate is offline   Reply With Quote
Old 12-21-2010, 02:37 PM   #27
TH4DJ4RV1S
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 20

TH4D J4RV1S's Gamercard
not sure if this is the right place to ask but did they remove rock your socks by tenacious d? neither me or my friend can find it on our dlc list
TH4DJ4RV1S is offline   Reply With Quote
Old 12-24-2010, 08:11 PM   #28
mikachu93
 
mikachu93's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 1,207

mikachu93's Gamercard

Awards Showcase 1,000 Posts
Total Awards: 1 (more» ...)
Quote:
Originally Posted by TH4DJ4RV1S View Post
not sure if this is the right place to ask but did they remove rock your socks by tenacious d? neither me or my friend can find it on our dlc list
There was a problem with the DLC released that week. Harmonix is working on a fix to make the songs playable again.
mikachu93 is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2011, 08:39 PM   #29
felix75
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 1

felix75's Gamercard
Question about keyboard

I'm thinking about importing RB2 songs, but i like playing the keyboard. Will any of the old songs let me play the keyboard?
felix75 is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2011, 09:05 PM   #30
TwistedFate
 
TwistedFate's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Church Road, VA
Posts: 4,147

Bobo daMunkee's Gamercard

Awards Showcase 2,500 Posts
Total Awards: 1 (more» ...)
Quote:
Originally Posted by felix75 View Post
I'm thinking about importing RB2 songs, but i like playing the keyboard. Will any of the old songs let me play the keyboard?
Nope, only new songs have keyboard parts.
__________________


TwistedFate is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
achievement guide, achievement help, faq, rb3, rock band 3

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT. The time now is 08:47 AM.