PlaystationTrophies Got a news tip? tips@x360a.org
Username
Password
 

Go Back   XboxAchievements.com > Main Hub > Discussion Boards > Xbox 360
Subscribe    Donate

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-27-2012, 08:27 PM   #1
KFZ Scrubs
 
KFZ Scrubs's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Rapture
Posts: 11,300

KFZ Nobody's Gamercard

Awards Showcase 10,000 posts   Achievement Guide - Bronze   Road Map - Bronze   Donator - Level 1   Submit - Bronze
Total Awards: 5 (more» ...)
How do I check my Mac Address of my xbox?

Before you post a video without reading, I already tried going to network settings, but the problem is it gives me the option of wired or wireless (i'm using Ethernet cable) and it doesn't recognize that I have the Ethernet cable plugged in. I used two different ones, same result. Keeps saying please insert cable before I can do anything.
How do I find the MAC address now?
__________________
Brutal Boxing KO's of 2013:http://www.youtube.com/watch?v=PcVYO_1DPE8
Down with Haganai


KFZ Scrubs is offline   Reply With Quote
Old 08-28-2012, 12:59 AM   #2
sleepydumbdude
 
sleepydumbdude's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Newburgh, IN
Posts: 1,946

sleepydumbdude's Gamercard

Awards Showcase 1,000 Posts
Total Awards: 1 (more» ...)
what kind of router do you own? Sometimes you can view the mac addresses of what is connected to it. Mine can tell its an xbox but some routers just give you the number and you have to disconnect devices and refresh to eliminate what is not your xbox.
Its under status on my dlink. I remember my linksys used to show but don't remember where.

Or is the xbox not able to connect to it at all and you are wondering how to find the mac address without being connected?

IF so I found an old post on another forum

Ok, I think I might have a way that you can get it. Go to the Dashboard>My Xbox>System Settings>Network Settings> then Advanced Options, from there select Create an Ad-Hoc Network. Then you should get a pop-up window to enter an SSID, you can put anything it doesn't matter. After that you should get a confirm window and then the window with the all of the test connections. Hit the top option (Configure Network) then over the Additional Setting and down to the Advanced Settings, and it should be on the mid left.

http://www.xbox360forum.com/xbox-for...he-MAC-Address
it may be outdated though

Last edited by sleepydumbdude; 08-28-2012 at 01:03 AM.
sleepydumbdude is offline   Reply With Quote
Old 08-28-2012, 04:25 PM   #3
KFZ Scrubs
 
KFZ Scrubs's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Rapture
Posts: 11,300

KFZ Nobody's Gamercard

Awards Showcase 10,000 posts   Achievement Guide - Bronze   Road Map - Bronze   Donator - Level 1   Submit - Bronze
Total Awards: 5 (more» ...)
I'm at school right now, so I don't really have any control over the router.
Gahhh, stupid school... hate this place
__________________
Brutal Boxing KO's of 2013:http://www.youtube.com/watch?v=PcVYO_1DPE8
Down with Haganai


KFZ Scrubs is offline   Reply With Quote
Old 08-28-2012, 04:39 PM   #4
Rickmassacre
 
Join Date: Dec 2009
Location: Manchester
Posts: 487

Rickmassacre's Gamercard
What do you need the mac address for?
if your at "School" and can't connect it's because of strict nat
and without access to the routers settings you wont be able to change that.
but the mac address should be 255.255.255.0
but you shouldn't need that
__________________

100% (55)
List Of 100%
http://www.trueachievements.com/game...gamerid=340720
Rickmassacre is offline   Reply With Quote
Old 08-28-2012, 05:08 PM   #5
MetalHead84
 
Join Date: Sep 2011
Location: Val d'Or, Quebec
Posts: 117

MetalHead84's Gamercard
255.255.255.0 is the subnet mask, it's not related to the MAC Address.

If I remember correctly, it should be write on the xbox itself, probably near the place where you plug the wire or under the xbox(well, usually most of items that you plug on the internet have a mac adress write on it), I don't have my xbox now (I'm at work, believe me, school is not that bad :P) but I can confirm it this evening. But it should be a list of characters (12, seperates in 3 groups of 4, or in some cash 6 groups of 2)

And like the last person ask, why do you need the MAC ?
__________________
My blog : http://gameblog.pponline.ca

100% Retail
Rage

100% XBLA
Carcassonne, Contra, Harm's Way

10 000 GS : October 30, 2012
MetalHead84 is offline   Reply With Quote
Old 08-28-2012, 05:22 PM   #6
xKRAIZEEMANx
 
xKRAIZEEMANx's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: In An Existential Nightmare
Posts: 1,697

xKRAIZEEMANx's Gamercard

Awards Showcase Submit - Bronze   Over Achiever - Bronze   1,000 Posts
Total Awards: 3 (more» ...)
Quote:
Originally Posted by KFZ Scrubs View Post
I already tried going to network settings, but the problem is it gives me the option of wired or wireless (i'm using Ethernet cable) and it doesn't recognize that I have the Ethernet cable plugged in.How do I find the MAC address now?
That is weird that is it not recognizing the fact that you are using a wired connection. (Though I am assuming this is why you need the MAC address, due to you not being able to connect??)

Only way I know of, how to check your MAC address is to go:
System Setting>>Network Setting>>Wired(Wireless) Network>>Configure Network>>Additional Settings>>(Scroll Down One, to Advanced Settings, Hit ....And it should have the MAC address listed.

No need to access router, unless you are trying to add a MAC address to it.

Quote:
Originally Posted by MetalHead84 View Post
And like the last person ask, why do you need the MAC ?
Maybe because the Router he is trying to connect to, has MAC Address Filtering enabled, and he is trying to add it to the router (which it seems he does not have access to).

MAC Address Filtering will deny access, via the router, to any connection who's MAC Address is not added. Although you can toggle access to any MAC address that has been added.
__________________






Last edited by xKRAIZEEMANx; 08-28-2012 at 05:27 PM.
xKRAIZEEMANx is offline   Reply With Quote
Old 08-28-2012, 05:22 PM   #7
Kaiyo
 
Kaiyo's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Council Bluffs, Iowa
Posts: 3,498

KaiyoOrganiz000's Gamercard

Awards Showcase 2,500 Posts
Total Awards: 1 (more» ...)
If its a school that don't allow gaming consoles in dorms then you're pretty much screwed.
__________________
Full Achievements for:
Xbox 360 - 14
Xbox 360 Arcade - 5


Twitter - Raptr - Youtube
Kaiyo is offline   Reply With Quote
Old 08-28-2012, 06:27 PM   #8
sleepydumbdude
 
sleepydumbdude's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Newburgh, IN
Posts: 1,946

sleepydumbdude's Gamercard

Awards Showcase 1,000 Posts
Total Awards: 1 (more» ...)
The method my friends used in dorms was the use laptop as wireless adapter method. They didn't allow people to use game systems on the network but that got around it.
sleepydumbdude is offline   Reply With Quote
Old 08-29-2012, 12:34 AM   #9
KFZ Scrubs
 
KFZ Scrubs's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Rapture
Posts: 11,300

KFZ Nobody's Gamercard

Awards Showcase 10,000 posts   Achievement Guide - Bronze   Road Map - Bronze   Donator - Level 1   Submit - Bronze
Total Awards: 5 (more» ...)
Quote:
Originally Posted by Kaiyo View Post
If its a school that don't allow gaming consoles in dorms then you're pretty much screwed.
It does, that's why I need the Mac address, to register it.

I got into network settings and click on the wired... but it says make sure there's an ethernet cable connected. I'm about to shove it up my Xbox's ass if it doesn't recognize it
__________________
Brutal Boxing KO's of 2013:http://www.youtube.com/watch?v=PcVYO_1DPE8
Down with Haganai


KFZ Scrubs is offline   Reply With Quote
Old 08-29-2012, 04:41 PM   #10
MetalHead84
 
Join Date: Sep 2011
Location: Val d'Or, Quebec
Posts: 117

MetalHead84's Gamercard
Did you check on the xbox if it was written there ?
__________________
My blog : http://gameblog.pponline.ca

100% Retail
Rage

100% XBLA
Carcassonne, Contra, Harm's Way

10 000 GS : October 30, 2012
MetalHead84 is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT. The time now is 07:24 AM.