PlaystationTrophies Got a news tip? tips@x360a.org
Username
Password
 

Go Back   XboxAchievements.com > Xbox 360 Retail Games > Shooters > Dead Space 2
Subscribe    Donate

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-26-2011, 03:41 AM   #1
jpric18
 
Join Date: Aug 2007
Location: Houston
Posts: 9

o darkfella o's Gamercard
Talking Unlimited Power Nodes glitch Ch14 ***SPOILER ALERT****

I accidentally backed tracked from a Save Station and found a Power Node room replenishing power nodes, ruby semiconductors, and credits.

**** SPOILER ALERT ******























*** UPDATE 2/1/2011 ***

Some have confirmed this works in other power node rooms, please see thread and youtube comments for more details.

When you first unlock this room on Ch. 14, you can collect the items (after step 1). I know I collected the items before saving at the Save Box in the guide.

Instead of exiting to the menu to reload the save point, some have confirmed you can choose "Restart Checkpoint" after saving.

*** END OF UPDATE ***


This was done on normal difficulty and the room that replenishes the items requires a power node for access.


The Save Station in the is located on Chapter 14 after the anti-gravity section. Shortly after sticking your eye with needle, you'll be chased by the necromorph that doesn't die. You'll eventually reach the anti-gravity section. After you pass the anti gravity section, you go through two doors and on your right will be a door requiring a power node for access. This is room that replenishing the items. You'll find the Save Station two more doors if you head left from that T intersection.

Steps (read description above to locate starting point):
1. Unlock the door with a power node. Title above door: 6: Secure Storage, Power Node Access Only ** UPDATE 2/1: You should be able to collect the items from this room **
2. Advance through two more doors to reach a Store, Bench, and Save Station.
3. Save at Save Station after the anti-gravity section on Chapter 14.
4. Reload the save point by quitting to main menu ** UPDATE 2/1: Alternative: Reload the save point by choosing "Restart Checkpoint" **
5. Back track to the anti-gravity area (most of time you can go directly to the room). Once you get back to the anti-gravity area, go back through the last two doors and go into the room on your right. This is the room that required a power node to open. Inside this room is where I find either 2 power nodes, 1 ruby semiconductor, and/or 3k credit.
6. Go back to Save Station and save the game.
7. Repeat steps 4-6

NOTE: if you start finding only credits in the room, try going all the way back to the switch in the antigravity area, then go to the room. Doing this has reset the 2 power nodes for me.


Last edited by jpric18; 02-01-2011 at 06:40 PM.
jpric18 is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2011, 03:48 AM   #2
FSparacino4
 
FSparacino4's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 1,741

im boomheadshot's Gamercard

Awards Showcase 1,000 Posts
Total Awards: 1 (more» ...)
Mind if i add this to the guide and give yah credit assuming it still works?
__________________
100% Retail: 25
100% Arcade: 4
Most Recent 100%: Sleeping Dogs
50,000 : Wei of The Road (Sleeping Dogs)
FSparacino4 is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2011, 03:54 AM   #3
Pearson
 
Pearson's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Xbox Ambassador
Posts: 1,613

Biomedical Fire's Gamercard

Awards Showcase XBA Promoter   1,000 Posts
Total Awards: 2 (more» ...)
It'd sure be great if it still works by the time that I get to Chp. 14. I'm at Chp. 11 right now and having unlimited power nodes would help with two achievements.
__________________
^Thanks to Audacious for the fantastic signature!^
Pearson is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2011, 03:57 AM   #4
FSparacino4
 
FSparacino4's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 1,741

im boomheadshot's Gamercard

Awards Showcase 1,000 Posts
Total Awards: 1 (more» ...)
Yes, seeing as even with the "power node respec" after getting the fully upgraded rig and stasis achievement which gives you all your nodes back, it still isnt possible to get fully loaded in one playthrough. so this would help a bunch.
__________________
100% Retail: 25
100% Arcade: 4
Most Recent 100%: Sleeping Dogs
50,000 : Wei of The Road (Sleeping Dogs)
FSparacino4 is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2011, 04:03 AM   #5
jpric18
 
Join Date: Aug 2007
Location: Houston
Posts: 9

o darkfella o's Gamercard
FSparacino4, please free feel to use it in the guide. I was able to get the 4 fully upgraded weapon achievement on my first play through.
jpric18 is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2011, 04:09 AM   #6
FSparacino4
 
FSparacino4's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 1,741

im boomheadshot's Gamercard

Awards Showcase 1,000 Posts
Total Awards: 1 (more» ...)
Quote:
Originally Posted by jpric18 View Post
FSparacino4, please free feel to use it in the guide. I was able to get the 4 fully upgraded weapon achievement on my first play through.
Because of the glitch??
__________________
100% Retail: 25
100% Arcade: 4
Most Recent 100%: Sleeping Dogs
50,000 : Wei of The Road (Sleeping Dogs)
FSparacino4 is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2011, 04:13 AM   #7
jpric18
 
Join Date: Aug 2007
Location: Houston
Posts: 9

o darkfella o's Gamercard
Yup, I got the achievement by using the glitch. I used the glitch to get about 50+ power nodes. I eventually continued on because I wanted to finish the game. It appeared to be infinite.
jpric18 is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2011, 04:15 AM   #8
FSparacino4
 
FSparacino4's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 1,741

im boomheadshot's Gamercard

Awards Showcase 1,000 Posts
Total Awards: 1 (more» ...)
lol damn the weapons alone need like 100+ to do i had 30 from respeccing my rig and stasis and had a bunch i bought from the store still ended playthrough one with 3/4 guns upgraded
__________________
100% Retail: 25
100% Arcade: 4
Most Recent 100%: Sleeping Dogs
50,000 : Wei of The Road (Sleeping Dogs)
FSparacino4 is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2011, 04:54 AM   #9
ConfusedGeek
 
ConfusedGeek's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 1,644

Confusedgeek's Gamercard

Awards Showcase 1,000 Posts
Total Awards: 1 (more» ...)
you tube video no longer available.
ConfusedGeek is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2011, 04:55 AM   #10
jpric18
 
Join Date: Aug 2007
Location: Houston
Posts: 9

o darkfella o's Gamercard
Youtube is still processing the video. It has been processing it for about 6 hours.
jpric18 is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2011, 05:18 AM   #11
FSparacino4
 
FSparacino4's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 1,741

im boomheadshot's Gamercard

Awards Showcase 1,000 Posts
Total Awards: 1 (more» ...)
Quote:
Originally Posted by jpric18 View Post
Youtube is still processing the video. It has been processing it for about 6 hours.
will put it in my guide whenever it deceeds to finish processing
__________________
100% Retail: 25
100% Arcade: 4
Most Recent 100%: Sleeping Dogs
50,000 : Wei of The Road (Sleeping Dogs)
FSparacino4 is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2011, 05:41 AM   #12
Pearson
 
Pearson's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Xbox Ambassador
Posts: 1,613

Biomedical Fire's Gamercard

Awards Showcase XBA Promoter   1,000 Posts
Total Awards: 2 (more» ...)
I have my rig and stasis filled with all the nodes and my plasma cutter is 4 away from being filled. I guess I would need at least another 50 to 100 more nodes to fully upgrade everything.
__________________
^Thanks to Audacious for the fantastic signature!^
Pearson is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2011, 05:44 AM   #13
FSparacino4
 
FSparacino4's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 1,741

im boomheadshot's Gamercard

Awards Showcase 1,000 Posts
Total Awards: 1 (more» ...)
Quote:
Originally Posted by Pearson View Post
I have my rig and stasis filled with all the nodes and my plasma cutter is 4 away from being filled. I guess I would need at least another 50 to 100 more nodes to fully upgrade everything.
If you are just going for the achievements first run through respec your rig and stasis to get 30 nodes back.
__________________
100% Retail: 25
100% Arcade: 4
Most Recent 100%: Sleeping Dogs
50,000 : Wei of The Road (Sleeping Dogs)
FSparacino4 is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2011, 06:29 AM   #14
Pearson
 
Pearson's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Xbox Ambassador
Posts: 1,613

Biomedical Fire's Gamercard

Awards Showcase XBA Promoter   1,000 Posts
Total Awards: 2 (more» ...)
Quote:
Originally Posted by FSparacino4 View Post
If you are just going for the achievements first run through respec your rig and stasis to get 30 nodes back.
I'm gearing up for either an Zealot or Hard Core run my next time through. So if everything carries over, then I won't have to worry building everything up again.
__________________
^Thanks to Audacious for the fantastic signature!^
Pearson is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2011, 06:32 AM   #15
FSparacino4
 
FSparacino4's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 1,741

im boomheadshot's Gamercard

Awards Showcase 1,000 Posts
Total Awards: 1 (more» ...)
Quote:
Originally Posted by Pearson View Post
I'm gearing up for either an Zealot or Hard Core run my next time through. So if everything carries over, then I won't have to worry building everything up again.
It only carries over in a new game + and you can only go as high as zealot in new game +. Hardcore you need to start from scratch
__________________
100% Retail: 25
100% Arcade: 4
Most Recent 100%: Sleeping Dogs
50,000 : Wei of The Road (Sleeping Dogs)
FSparacino4 is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2011, 03:29 PM   #16
Dan.Pro
 
Dan.Pro's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: QC.
Posts: 236

Dan Own Ya's Gamercard
Nice find man, I'm not at chapter 14 right now, but as soon as I reach it, I will try your glitch!
Dan.Pro is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2011, 03:30 PM   #17
Pearson
 
Pearson's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Xbox Ambassador
Posts: 1,613

Biomedical Fire's Gamercard

Awards Showcase XBA Promoter   1,000 Posts
Total Awards: 2 (more» ...)
Quote:
Originally Posted by FSparacino4 View Post
It only carries over in a new game + and you can only go as high as zealot in new game +. Hardcore you need to start from scratch
It figures that it wouldn't carry over to Hard Core! I guess then I will do my new game+ on Zealot.

I'm sure glad that they give you a little breather from the non-killable necromorph to do all of this.

EDIT: Well, it was fun while it lasted, everything was going fine, got up to 10 nodes and it doesn't give them to me anymore. I went back after I re-loaded the save and it only gave me credits. I did what you said, went back out to the platform and then went back in, and still no nodes. So I grabbed the money and went back to re-save and now, it only gives me credits.

EDIT EDIT: Okay, it's working for me again. I think that it works sporadically when you do it, at least for me it has. I hit continue instead of load game when it started working again.
__________________
^Thanks to Audacious for the fantastic signature!^

Last edited by Pearson; 01-26-2011 at 05:01 PM.
Pearson is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2011, 06:52 PM   #18
Troyan
 
Troyan's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Dubai
Posts: 80

leptonic's Gamercard
Thanks for the tip, I'm on chap. 8 but I will remember this glith, I hope works =)
__________________

Troyan is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2011, 12:34 AM   #19
EliteShadowMan
 
EliteShadowMan's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Minnesota
Posts: 3,252

EliteShadowMan's Gamercard

Awards Showcase 2,500 Posts
Total Awards: 1 (more» ...)
Good find! this should get stickied!
__________________
EliteShadowMan is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2011, 12:48 AM   #20
FPS GLIMMER
 
Join Date: Oct 2008
Location: Houghton Michigan
Posts: 410

FPS GLIMMER's Gamercard

Awards Showcase NBA Live 07 - 1000 People Online...Again
Total Awards: 1 (more» ...)
quick question. For the fully load weapon achievement do i have to have the rig and stasis also upgraded? I saved 38 nodes right away and fully upgraded it, popped the achievement and reloaded a save so i have them all back again.
FPS GLIMMER is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2011, 01:31 AM   #21
EliteShadowMan
 
EliteShadowMan's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Minnesota
Posts: 3,252

EliteShadowMan's Gamercard

Awards Showcase 2,500 Posts
Total Awards: 1 (more» ...)
Quote:
Originally Posted by FPS GLIMMER View Post
quick question. For the fully load weapon achievement do i have to have the rig and stasis also upgraded? I saved 38 nodes right away and fully upgraded it, popped the achievement and reloaded a save so i have them all back again.
no you just need the weapons fully upgraded.
__________________
EliteShadowMan is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2011, 01:59 AM   #22
xAGENTx47x
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 4

LucifersTemplar's Gamercard
Thanks for posting that you hit continue, pearson! I was stuck getting a ton of credits, even went all the way across the antigravity to the start and still kept getting the creds. But continue instead of load popped it right back for me.

And thanks for the glitch jpric!
xAGENTx47x is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2011, 02:14 AM   #23
Aesir Renegade
 
Join Date: Jul 2010
Location: Salem, Oregon, USA
Posts: 258

Aesir Renegade's Gamercard
Suddenly Zealot seems quite possible

Good find!!! This should be stickied, assuming that the team over at Visceral doesn't catch on to fast...
__________________
Aesir Renegade is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2011, 02:38 AM   #24
G0LDEN AVENGER
 
G0LDEN AVENGER's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Miami, Fl
Posts: 168

G0LDEN AVENGER's Gamercard
This Will Help A Lot Thanks Man
__________________
G0LDEN AVENGER is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2011, 05:46 AM   #25
Kyndig
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 1

Kyndig Azhei's Gamercard
Hey! Been using this this evening to stock up for a harder level run, and I've got a few notes:

1) I've yet to have it get "stuck" on just giving cash. It always goes back to the better loot.

2) You don't have to quit out and load. Once you've saved your game, you can just use "Checkpoint Restart" and it will load that save, as it is your most recent save point. This saves a lot of time...

Great catch on finding this!
Kyndig is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2011, 06:05 AM   #26
TH3 XB0X G3N1U5
 
Join Date: Jan 2011
Location: Manitoba, Canada
Posts: 215

TH3 XB0X G3N1U5's Gamercard
Quote:
Originally Posted by Kyndig View Post
Hey! Been using this this evening to stock up for a harder level run, and I've got a few notes:

1) I've yet to have it get "stuck" on just giving cash. It always goes back to the better loot.

2) You don't have to quit out and load. Once you've saved your game, you can just use "Checkpoint Restart" and it will load that save, as it is your most recent save point. This saves a lot of time...

Great catch on finding this!
lol, thought i had this but someone else beat me to it >.<

i did not know about restart checkpoint tho, i just quit and continued. will be doing this for a while longer.
TH3 XB0X G3N1U5 is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2011, 06:31 AM   #27
TH3 XB0X G3N1U5
 
Join Date: Jan 2011
Location: Manitoba, Canada
Posts: 215

TH3 XB0X G3N1U5's Gamercard
just noticed something:

if you restart checkpoint, it will then start to give u random stuff, like credits, or a single power node.

if u quit and continue however, then you get 2 nodes and the ruby semiconductor.

thats how it is for me anyways, hope that clears things up.
TH3 XB0X G3N1U5 is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2011, 06:45 AM   #28
Bloodrune
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 379

Bloodrune's Gamercard
Is there a nearby store to sell the semi conductors to or can you only carry a few. I would hate to waste them.
Bloodrune is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2011, 07:57 AM   #29
Pearson
 
Pearson's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Xbox Ambassador
Posts: 1,613

Biomedical Fire's Gamercard

Awards Showcase XBA Promoter   1,000 Posts
Total Awards: 2 (more» ...)
Quote:
Originally Posted by TH3 XB0X G3N1U5 View Post
just noticed something:

if you restart checkpoint, it will then start to give u random stuff, like credits, or a single power node.

if u quit and continue however, then you get 2 nodes and the ruby semiconductor.

thats how it is for me anyways, hope that clears things up.
That is what happens to me when I quit and load my save, I get 2 nodes and 1 ruby semi-conductor. So now I have close to 400,000 credits!

I also checked, if you just bought the nodes outright, you need at least 260,000 credits in order to fully upgrade 1 weapon.
__________________
^Thanks to Audacious for the fantastic signature!^
Pearson is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2011, 01:10 PM   #30
Eldriken
 
Join Date: Mar 2009
Location: Florida
Posts: 21

Eldriken's Gamercard
Quote:
Originally Posted by Aesir Renegade View Post
Suddenly Zealot seems quite possible

Good find!!! This should be stickied, assuming that the team over at Visceral doesn't catch on to fast...
If they catch on and release a patch for it, just don't update your game. Play offline and get however many nodes you want and do all your weapon/RIG upgrades and then update.
Eldriken is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT. The time now is 05:21 AM.