PlaystationTrophies Got a news tip? tips@x360a.org
Username
Password
 

Go Back   XboxAchievements.com > Xbox 360 Retail Games > Action > Deus Ex: Human Revolution
Subscribe    Donate

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-28-2011, 02:01 AM   #1
Jack The Mack17
 
Jack The Mack17's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: No*Cal
Posts: 19

Jack The Mack17's Gamercard
Unhappy Someone help extremely frustrating...

ok so everytime i try to start the game up it freezes at the loading screen when i press new game or it freezes on the first level in the elevator ride with the girl, i tried downloading it to my hard drive....no difference...someone help?
Jack The Mack17 is offline   Reply With Quote
Old 08-28-2011, 02:26 AM   #2
Jack The Mack17
 
Jack The Mack17's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: No*Cal
Posts: 19

Jack The Mack17's Gamercard
ok so i also tried deleting it from my hard drive too and no such luck....someone please help me i need it....
Jack The Mack17 is offline   Reply With Quote
Old 08-28-2011, 02:43 AM   #3
eiVaL
 
eiVaL's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 920

Y0 MAC's Gamercard
try clearing your system cache
eiVaL is offline   Reply With Quote
Old 08-28-2011, 02:44 AM   #4
Jack The Mack17
 
Jack The Mack17's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: No*Cal
Posts: 19

Jack The Mack17's Gamercard
i just did it, and no luck, any other ideas?

Last edited by Jack The Mack17; 08-28-2011 at 02:49 AM.
Jack The Mack17 is offline   Reply With Quote
Old 08-28-2011, 03:18 AM   #5
cloud72
 
cloud72's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: South East UK
Posts: 225

cloud72's Gamercard
i had something similar happen to my copy of mass effect 2, it just froze when i tried to copy over my ME1 save. i couldn't find anyone else online with the same problem so in the end i just took the game back with my receipt, explained the problem, got a replacement and it worked fine......annoying, but a possible solution for you
__________________
cloud72 is offline   Reply With Quote
Old 08-28-2011, 03:54 AM   #6
eiVaL
 
eiVaL's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 920

Y0 MAC's Gamercard
Quote:
Originally Posted by cloud72 View Post
i had something similar happen to my copy of mass effect 2, it just froze when i tried to copy over my ME1 save. i couldn't find anyone else online with the same problem so in the end i just took the game back with my receipt, explained the problem, got a replacement and it worked fine......annoying, but a possible solution for you

he says it happens when it runs off the HDD too, so that means its an actual bug inside the game not a disc read issue
eiVaL is offline   Reply With Quote
Old 08-28-2011, 04:09 AM   #7
Jack The Mack17
 
Jack The Mack17's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: No*Cal
Posts: 19

Jack The Mack17's Gamercard
Quote:
Originally Posted by cloud72 View Post
i had something similar happen to my copy of mass effect 2, it just froze when i tried to copy over my ME1 save. i couldn't find anyone else online with the same problem so in the end i just took the game back with my receipt, explained the problem, got a replacement and it worked fine......annoying, but a possible solution for you
so i went back to gamestop and got another game....hopefully it works, thanks tho
Jack The Mack17 is offline   Reply With Quote
Old 08-28-2011, 04:16 AM   #8
Jack The Mack17
 
Jack The Mack17's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: No*Cal
Posts: 19

Jack The Mack17's Gamercard
lol so now it went right up untill i got out of the elevator on the first level them KABOOM freeze >
Jack The Mack17 is offline   Reply With Quote
Old 08-28-2011, 04:18 AM   #9
Downsize
 
Downsize's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 422

Downsize's Gamercard
Return it again....does your xbox freeze often? is this the only game that does it?
Downsize is offline   Reply With Quote
Old 08-28-2011, 04:23 AM   #10
Jack The Mack17
 
Jack The Mack17's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: No*Cal
Posts: 19

Jack The Mack17's Gamercard
Quote:
Originally Posted by Downsize View Post
Return it again....does your xbox freeze often? is this the only game that does it?
the place just closed :/ and my xbox has never had this issue before today...
Jack The Mack17 is offline   Reply With Quote
Old 08-28-2011, 04:25 AM   #11
Downsize
 
Downsize's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 422

Downsize's Gamercard
Go rent a copy from Red Box. If it works, swap it out with your copy. Shhhh.
Downsize is offline   Reply With Quote
Old 08-28-2011, 04:27 AM   #12
Jack The Mack17
 
Jack The Mack17's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: No*Cal
Posts: 19

Jack The Mack17's Gamercard
Quote:
Originally Posted by Downsize View Post
Go rent a copy from Red Box. If it works, swap it out with your copy. Shhhh.
i might have to do that lmao but do u have any ideas that could help the game i have my hands on right now work?
Jack The Mack17 is offline   Reply With Quote
Old 08-28-2011, 04:30 AM   #13
Downsize
 
Downsize's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 422

Downsize's Gamercard
Freezing issue can be due to both console and game. I myself have never experience a game that constantly froze like that, maybe Lego Pirates for some reason, being that it's the only game that does that, I say your having bad luck getting a non-defective copy.

Your prolly gonna have to wait if your store is closed.
Downsize is offline   Reply With Quote
Old 08-28-2011, 04:34 AM   #14
Jack The Mack17
 
Jack The Mack17's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: No*Cal
Posts: 19

Jack The Mack17's Gamercard
ok thanks..... but i did find it a little too weird when i even downloaded it to my HDD and it still continued to freeze in the same exact scene, every. single. time.
Jack The Mack17 is offline   Reply With Quote
Old 08-28-2011, 05:29 AM   #15
Nitnoid
 
Join Date: Apr 2010
Location: Orlando
Posts: 1,775

haZZmaTTaZZ's Gamercard

Awards Showcase 1,000 Posts
Total Awards: 1 (more» ...)
Not sure if its the same poster, but there was another thread about this issue. Do you own an original xbox, 1st gen elite, slim, etc? There were certain consoles that had problems with Fallout New Vegas and another game recently that eludes my thought processes...
Nitnoid is offline   Reply With Quote
Old 08-28-2011, 05:44 AM   #16
Jack The Mack17
 
Jack The Mack17's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: No*Cal
Posts: 19

Jack The Mack17's Gamercard
original xbox pro, did that have any issues before?
Jack The Mack17 is offline   Reply With Quote
Old 08-28-2011, 05:48 AM   #17
Tha Mantis
 
Tha Mantis's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: B-Ville, VA
Posts: 915

Tha Mantis's Gamercard
Have you tried playing anything else and testing if another game freezes your Xbox?
__________________
This message is hidden because Hoborg is on your ignore list.
Know your roots.



Tha Mantis is offline   Reply With Quote
Old 08-28-2011, 05:53 AM   #18
Jack The Mack17
 
Jack The Mack17's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: No*Cal
Posts: 19

Jack The Mack17's Gamercard
i dont have any other games at the moment because i traded in all the games i had to get this one :/
Jack The Mack17 is offline   Reply With Quote
Old 08-28-2011, 05:56 AM   #19
Tha Mantis
 
Tha Mantis's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: B-Ville, VA
Posts: 915

Tha Mantis's Gamercard
I know I had my 1st Xbox until Borderlands hit, it started freezing on a spot in that game right before the 1st boss. No matter what I did, new copy, installed, uninstalled. Everytime it froze in the same spot. Went to a friends house, tried it on his xbox it worked fine. I ended up just trading in my Xbox (being that it would load up games they gave me full credit) and bought an Elite Pro. The Xbox I was using was 1st Gen.
__________________
This message is hidden because Hoborg is on your ignore list.
Know your roots.



Tha Mantis is offline   Reply With Quote
Old 08-28-2011, 06:03 AM   #20
Jack The Mack17
 
Jack The Mack17's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: No*Cal
Posts: 19

Jack The Mack17's Gamercard
damn looks like imma have to get a new one, but im sceptical on getting a slim because idk if my hard drive things will be saved because i dont want to lose everything ive had on there...

Last edited by Jack The Mack17; 08-28-2011 at 06:07 AM.
Jack The Mack17 is offline   Reply With Quote
Old 08-28-2011, 06:08 AM   #21
fastNcurious
 
fastNcurious's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: California
Posts: 2,817

Awards Showcase 2,500 Posts
Total Awards: 1 (more» ...)
Quote:
Originally Posted by Jack The Mack17 View Post
damn looks like imma have to get a new one, but im spectial on getting a slim because idk if my hard drive things will be saved because i dont want to lose everything ive had on there...
Get a USB thumbdrive (or any USB drive) and copy your files over to it. Make sure to copy gamesaves, custom games, etc. -- basically anything personal that you made and can't be redownloaded from the marketplace.

For downloadable items, like DLCs, arcade games, etc., you can either redownload them or copy to USB if you have enough drive space. Up to you.
fastNcurious is offline   Reply With Quote
Old 08-28-2011, 06:13 AM   #22
Jack The Mack17
 
Jack The Mack17's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: No*Cal
Posts: 19

Jack The Mack17's Gamercard
sweet. looks like thats what im gonna do thanks for everything guys,,, but if it turns out my xbox wasnt the problem that would suck but i still need a new one anyway
__________________
planet of the apes just got good.....
Jack The Mack17 is offline   Reply With Quote
Old 08-28-2011, 06:31 AM   #23
Therdan
 
Therdan's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Bulgaria, Shumen
Posts: 35
Send a message via Skype™ to Therdan

Therdan's Gamercard
@Jack The Mack17 yesterday I had a very similar problem with an elevator. It is a different one but the issue was the same - in the moment you enter the elevator and the game starting lagging and 2-3s later freezes the entire Xbox.

I tried almost everything, including changing the audio/video options, and loading old saves with no positive effect.

As a last resort I loaded the second (the oldest) auto-save and literally run through the entire level (invisible of course) and this time I was able to continue further with no issues. So I guess my problem was with something I did on the level, maybe is similar with you.
Therdan is offline   Reply With Quote
Old 08-28-2011, 06:36 AM   #24
Jack The Mack17
 
Jack The Mack17's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: No*Cal
Posts: 19

Jack The Mack17's Gamercard
thanks for the response and help but sadly im not even far enough into the game for an autosave let alone a manual save (trust me ive tried)
__________________
planet of the apes just got good.....
Jack The Mack17 is offline   Reply With Quote
Old 08-28-2011, 09:44 AM   #25
Prelude2disastr
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 143

Prelude2disastr's Gamercard
I had, what I believe, was a an altogether bizarre issue. Whilst loading my game I would leave it to load for near enough 5 mins (It had loaded fine previously). Exited to dashboard and it wouldn't let me install it, as in there wasn't an option to even though there was 70GB free space.

Cleared the system cache, and managed to install it to hard drive after a few reboots. Still wouldn't let me load that save, had to revert back to the previous auto-save.


Just glad this game has a double auto-save location really as I hadn't done a hard save since returning to the Sarif hub.
Prelude2disastr is offline   Reply With Quote
Old 08-28-2011, 07:09 PM   #26
Jack The Mack17
 
Jack The Mack17's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: No*Cal
Posts: 19

Jack The Mack17's Gamercard
wow....good news and bad news, i tried my game today and whaddaya know, it works!!!!! and it only seems to freeze once every 5-20 minutes and i just have to restart my xbox and load the save....still an inconvience but it does work
__________________
planet of the apes just got good.....
Jack The Mack17 is offline   Reply With Quote
Old 08-28-2011, 07:35 PM   #27
Prelude2disastr
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 143

Prelude2disastr's Gamercard
Quote:
Originally Posted by Jack The Mack17 View Post
wow....good news and bad news, i tried my game today and whaddaya know, it works!!!!! and it only seems to freeze once every 5-20 minutes and i just have to restart my xbox and load the save....still an inconvience but it does work
The price we pay to play games, eh? lol
Prelude2disastr is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
freezing, help me, loading, stuttering

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT. The time now is 10:36 AM.