PlaystationTrophies Got a news tip? tips@x360a.org
Username
Password
 

Go Back   XboxAchievements.com > Xbox 360 Retail Games > Action > Resident Evil 4 HD
Subscribe    Donate

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-21-2011, 04:32 PM   #1
Purple Hooter
Banned User
 
Join Date: Dec 2010
Location: Philly
Posts: 1,136

Purple Hooter's Gamercard
Does your game take forever to load?

Past 3 times I tried to load the game up from my harddrive, it took over 3 minutes as I stared at a black screen. Eventually turned my system off and on the 4th time, I just let it sit and it seriously took over 5 minutes for the game to just start up and for me to see the CAPCOM logo.


I am not sure if xbox live is f-ed up today or something because it is taking me a solid 2 minutes just to see my dashboard after turning my system on
Purple Hooter is offline   Reply With Quote
Old 09-21-2011, 04:37 PM   #2
JuSt BLaZe
 
JuSt BLaZe's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Mystic Falls, Germany
Posts: 8,150

BLAZE VII's Gamercard

Awards Showcase Xbox One Maximum Clubs Novice   Submit - Diamond   5,000 Posts   Over Achiever - Gold   Donator - Level 1
Total Awards: 5 (more» ...)
1. For the RE4 loading-screen, yeah like 3-5 seconds max.

(Nope haven't occured to me so far, eveything is fine.)

2. About XBL, same here, blame GEARS OF WAR 3!
__________________


100% > Resident Evil - Remake Remastered (XboxOne & Playstation4)
100% > Metal Gear Solid V: Ground Zeroes (Xbox360 & XboxOne)
100% > Diablo III: Ultimate Evil Edition (Xbox360 & XboxOne)

-[RESIDENTEVIL]-
JuSt BLaZe is offline   Reply With Quote
Old 09-21-2011, 05:05 PM   #3
Purple Hooter
Banned User
 
Join Date: Dec 2010
Location: Philly
Posts: 1,136

Purple Hooter's Gamercard
thanks for the quick reply. I figured it was due to gears 3, I am part of that crew, lol.

I just had to start RE4! Dont know why the hell it takes so long to load
Purple Hooter is offline   Reply With Quote
Old 09-21-2011, 05:18 PM   #4
OptimumJay
 
OptimumJay's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: UK
Posts: 118

Optimumjay's Gamercard
I have to say it loads up alot quicker than my old PS2 version :P
__________________


OptimumJay is offline   Reply With Quote
Old 09-21-2011, 05:21 PM   #5
A ZombieTwinkie
 
A ZombieTwinkie's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: In A Room With A Moose
Posts: 2,581

A ZombieTwinkie's Gamercard

Awards Showcase 2,500 Posts   Arcade Crazy - Bronze   Over Achiever - Silver   Over Achiever - Bronze   Donator - Level 1
Total Awards: 5 (more» ...)
Quote:
Originally Posted by OptimumJay View Post
I have to say it loads up alot quicker than my old PS2 version :P
Hah, yea. It definitely loads up quicker than the PS2 and Gamecube version.

OT- I hadn't noticed any long loading times. Mine loaded right up.
__________________
please, no friend requests without a message or it will be deleted.

*Props to G A C K T for the awesome sig*

A ZombieTwinkie is offline   Reply With Quote
Old 09-21-2011, 05:30 PM   #6
JuSt BLaZe
 
JuSt BLaZe's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Mystic Falls, Germany
Posts: 8,150

BLAZE VII's Gamercard

Awards Showcase Xbox One Maximum Clubs Novice   Submit - Diamond   5,000 Posts   Over Achiever - Gold   Donator - Level 1
Total Awards: 5 (more» ...)
Quote:
Originally Posted by OptimumJay View Post
I have to say it loads up alot quicker than my old PS2 version :P
Yeah it sure does but there're also a looot more Ganados than on my PS2 or NGC.
__________________


100% > Resident Evil - Remake Remastered (XboxOne & Playstation4)
100% > Metal Gear Solid V: Ground Zeroes (Xbox360 & XboxOne)
100% > Diablo III: Ultimate Evil Edition (Xbox360 & XboxOne)

-[RESIDENTEVIL]-
JuSt BLaZe is offline   Reply With Quote
Old 09-21-2011, 06:24 PM   #7
Hawaiian
 
Hawaiian's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Germany
Posts: 1,546

Dexter XBA's Gamercard

Awards Showcase Xbox One Maximum Clubs Novice   Can This Make Phone Calls? Challenge Club - Tier 2   XBA Representer   Can This Make Phone Calls? Challenge Club - Tier 1   x360a Representer   A+ Thread Award   Submit - Diamond   Arcade Crazy - Bronze   1,000 Posts
Total Awards: 9 (more» ...)
There was a service alert on Xbox Live today. I think that caused the long loading times.
Hawaiian is offline   Reply With Quote
Old 09-21-2011, 08:37 PM   #8
Trombonafide
 
Trombonafide's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Athens, GA / Atlanta, GA
Posts: 368

Trombonafide's Gamercard
Quote:
Originally Posted by JuSt BLaZe View Post
Yeah it sure does but there're also a looot more Ganados than on my PS2 or NGC.
Ok, I'm glad it wasn't just me. This game feels somewhat more difficult on the "Normal" setting than it did back on the GameCube.
__________________

Retail 100%: 97
Arcade 100%: 55
Retail 1000+: 21


Latest Completions:
Grand Theft Auto V - 11/11/13
Gears of War: Judgment - 10/09/13
Wordament (Android) - 10/06/13


150k - 12/20/12
160k - 04/11/13
170k - 07/29/13
Trombonafide is offline   Reply With Quote
Old 09-21-2011, 08:43 PM   #9
JuSt BLaZe
 
JuSt BLaZe's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Mystic Falls, Germany
Posts: 8,150

BLAZE VII's Gamercard

Awards Showcase Xbox One Maximum Clubs Novice   Submit - Diamond   5,000 Posts   Over Achiever - Gold   Donator - Level 1
Total Awards: 5 (more» ...)
Quote:
Originally Posted by Trombonafide View Post
Ok, I'm glad it wasn't just me. This game feels somewhat more difficult on the "Normal" setting than it did back on the GameCube.
Haha yeah I've noticed so too. Already looking forward to PRO.
__________________


100% > Resident Evil - Remake Remastered (XboxOne & Playstation4)
100% > Metal Gear Solid V: Ground Zeroes (Xbox360 & XboxOne)
100% > Diablo III: Ultimate Evil Edition (Xbox360 & XboxOne)

-[RESIDENTEVIL]-
JuSt BLaZe is offline   Reply With Quote
Old 09-21-2011, 10:22 PM   #10
PC_GFWL_GAMER
 
Join Date: Sep 2009
Location: London, England
Posts: 205

PWXBOX360's Gamercard
IMO long loading times are usually a sign your Hard Drive has corrupt sectors & is failing......this has happened to me this year on a brand new Jan 2011 X360S at least 4 times!!!

All you can do is reformat & reinstall your games again from disc so now I keep all saves & the NXE on an MS approved Corsair 8GB Flashdrive..... (pop the hardrive then the NXE installs to the Flashdrive & loads up faster than the HD. After its finished power off the 360 put the HD back in & hey presto its unlikely to ever corrupt the flashdrive & your profile(s))!!!!
PC_GFWL_GAMER is offline   Reply With Quote
Old 09-22-2011, 03:53 AM   #11
Cyano Khaar
 
Cyano Khaar's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 118

cyano khaar's Gamercard
I haven't had any issues. The loading screen usually pops up for about 1-2 seconds when I load my game, and pops up for less than a second to go through a door.

Then again, I am running on a 360 Slim from October of 2010, so it's a pretty new hard drive and console.

The load times are super speedy for me. Definitely an improvement over the disc based versions of Resi 4.
Cyano Khaar is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT. The time now is 06:55 PM.