PlaystationTrophies Got a news tip? tips@x360a.org
 
Username
Password
 

Go Back   XboxAchievements.com > Xbox 360 Retail Games > Shooter > Call of Duty: Modern Warfare 3
Subscribe    Donate
Call of Duty: Modern Warfare 3
Quick links
Latest news
May 13, 2016 Call of Duty: Modern Warfare Trilogy Heads to Xbox 360 and PS3 Next Week
May 01, 2013 Call of Duty: Ghosts Weapon Skin Found in Black Ops II Patch Files [Updated]
Apr 30, 2013 Call of Duty Website Teases Ghosts Reveal
Apr 29, 2013 Call of Duty: Ghosts Will Feature 'Next Generation Engine', Says Retailer
Apr 26, 2013 Next Call of Duty Game Could be Revealed Next Week, According to Retailer Promo Material

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-12-2011, 02:43 AM   #1
SHawk996
 
Join Date: Mar 2009
Location: Jacksonville, NC
Posts: 296

Gamertag: shawk996
Trying to play Special Ops with a friend - different protocol version?

Both of us are from the US, East Coast (We live 20 min apart...work together). Got copies of MW3, go to play spec ops together, and get this error...WTF?!

"Unable to connect to special ops host, because they're running a different protocol version."

Both of us have the patches for the game. Both can play multiplayer just fine...what the hell?
__________________
25k = May 29th 2009
50k = Feb 8th 2010
75k = Nov 4th 2011
100k - Aug 9th 2012
Gamerscore goal complete...working on my completion percentage now.
Looking to boost: Gears 3, Rainbow Six Vegas
SHawk996 is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2011, 02:55 AM   #2
KutleryKing
 
KutleryKing's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 630
Send a message via AIM to KutleryKing

Gamertag: FlammenwerferIV
Well when I just signed in I was prompted for another patch. Perhaps he got another one and you two got confused?

Both of you should try turning off your Xbox's and turning them back on, then load up MW3. See if you get another patch.
__________________
Latest Retail: Call of Duty: Ghosts (Xbox One) (2000/2000)
KutleryKing is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2011, 02:55 AM   #3
Rivercurse
 
Rivercurse's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: London
Posts: 2,655

Gamertag: Rivercurse

Awards Showcase 2,500 Posts   Over Achiever - Bronze   Donator - Level 1
Total Awards: 3 (more» ...)
A title update went live within the last half hour. You can only matchmaake within your versions. Both restart your xboxes and you'll be fine.
__________________
Rivercurse is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2011, 03:04 AM   #4
Jeckdaddy
 
Join Date: Oct 2009
Location: NJ
Posts: 85

Gamertag: MetalHeadJeff86
I'm having the same problem. I downloaded the patch and my buddy hasn't. He tried restarting his box but thats not working.
__________________
Completed Games: 10
Backyard Sports: Sandlot Sluggers, Call of Duty 4: Modern Warfare, Call of Duty: Modern Warfare 2, Full House Poker, Madden 09, Madden 11 Madden 12, Split/Second, TMNT, You Don't Know Jack

Gamerscore Milestones
30,000 - 10/4/2011 - Fifa 12 - Comeback Kid

Jeckdaddy is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2011, 03:13 AM   #5
SHawk996
 
Join Date: Mar 2009
Location: Jacksonville, NC
Posts: 296

Gamertag: shawk996
Quote:
Originally Posted by Jeckdaddy View Post
I'm having the same problem. I downloaded the patch and my buddy hasn't. He tried restarting his box but thats not working.
Yep, ditto. We've both restarted ours multiple times.

I'm a huge user of xbox.com, and just noticed today they COMPLETELY re-vamped the website. I'm sure that's not helping anything...sigh.
__________________
25k = May 29th 2009
50k = Feb 8th 2010
75k = Nov 4th 2011
100k - Aug 9th 2012
Gamerscore goal complete...working on my completion percentage now.
Looking to boost: Gears 3, Rainbow Six Vegas
SHawk996 is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2011, 03:23 AM   #6
CommonlyNasty
 
Join Date: Nov 2009
Location: england
Posts: 287

Gamertag: CommonlyNasty
same here, on last level of survival then i get kicked from live, fuckin brilliant! i pay for a game and now i cant even play it! why have i got the update and my mate hasn't?
CommonlyNasty is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2011, 03:27 AM   #7
CommonlyNasty
 
Join Date: Nov 2009
Location: england
Posts: 287

Gamertag: CommonlyNasty
just found out how to fix it, the person who hasn't received the new update needs to clear their system cache then start the game up again, it worked for us anyway!
CommonlyNasty is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2011, 03:28 AM   #8
Rivercurse
 
Rivercurse's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: London
Posts: 2,655

Gamertag: Rivercurse

Awards Showcase 2,500 Posts   Over Achiever - Bronze   Donator - Level 1
Total Awards: 3 (more» ...)
https://twitter.com/#!/fourzerotwo

IW release the TU but have no control over over how quickly different regions are able to download it.
__________________
Rivercurse is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2011, 03:30 AM   #9
mikevid
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1

clear cache

Had same problem. Follow these steps and corrected for me: http://support.xbox.com/en-US/xbox-3...r-system-cache
mikevid is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2011, 03:31 AM   #10
Ingles
 
Ingles's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Big Stone Gap, Virginia
Posts: 1,188

Gamertag: JIng1es

Awards Showcase Referrals - Bronze   1,000 Posts   Road Map - Bronze   Word of Mouth (Retired)   Bright Idea   A+ Thread Award   Submit - Gold   Donator - Level 1
Total Awards: 8 (more» ...)
A friend of mine got the update but nothing has popped up for me yet.

Edit: Clearing the cache worked. Thanks guys.
__________________

Ingles is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2011, 03:37 AM   #11
Jeckdaddy
 
Join Date: Oct 2009
Location: NJ
Posts: 85

Gamertag: MetalHeadJeff86
My buddy just got the update without having to clear the cache
__________________
Completed Games: 10
Backyard Sports: Sandlot Sluggers, Call of Duty 4: Modern Warfare, Call of Duty: Modern Warfare 2, Full House Poker, Madden 09, Madden 11 Madden 12, Split/Second, TMNT, You Don't Know Jack

Gamerscore Milestones
30,000 - 10/4/2011 - Fifa 12 - Comeback Kid

Jeckdaddy is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2011, 04:05 AM   #12
Ingles
 
Ingles's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Big Stone Gap, Virginia
Posts: 1,188

Gamertag: JIng1es

Awards Showcase Referrals - Bronze   1,000 Posts   Road Map - Bronze   Word of Mouth (Retired)   Bright Idea   A+ Thread Award   Submit - Gold   Donator - Level 1
Total Awards: 8 (more» ...)
Quote:
Originally Posted by Jeckdaddy View Post
My buddy just got the update without having to clear the cache
For whatever reason, some do and some don't. I'm not sure why. Could it have anything to do with whether or not you have the game installed? I wouldn't think so.
__________________

Ingles is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2011, 04:52 AM   #13
Joseph0714
 
Joseph0714's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Aguadilla, Puerto Rico
Posts: 665


Awards Showcase Submit - Bronze
Total Awards: 1 (more» ...)
Does anyone know what the TU is for?
__________________


Sig. created by: Audacious




Joseph0714 is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2011, 04:57 AM   #14
hype
 
hype's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: NYC
Posts: 462

Gamertag: IncredibleHype
same thing happened to me & a friend. i loaded the Elite function...backed out once i saw the server was down, dashboarded, loaded the game...update came through.
__________________


hijo del maliante puro.
hype is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2011, 02:43 AM   #15
Iam918
 
Iam918's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 356

Gamertag: Iam918
Quote:
Originally Posted by Rivercurse View Post
A title update went live within the last half hour. You can only matchmaake within your versions. Both restart your xboxes and you'll be fine.
Quote:
Originally Posted by CommonlyNasty View Post
just found out how to fix it, the person who hasn't received the new update needs to clear their system cache then start the game up again, it worked for us anyway!
This happened to my cousin and I as well last night. We were in the middle of a Survival game when He got booted and forced w/ the download of this update. We are in the same apartment, different rooms, I did not get the update.

As we couldn't find anything online about it at the time He tried clearing his cache and when it didn't work then I cleared mine. Haven't had any further issues since.
Iam918 is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT. The time now is 06:37 PM.