PlaystationTrophies Got a news tip? tips@x360a.org
Username
Password
 

Go Back   XboxAchievements.com > Xbox 360 Retail Games > Racing > Race Driver: GRID
Subscribe    Donate

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-18-2008, 11:04 PM   #1
j1-2damax
 
j1-2damax's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 7

j12damax's Gamercard
Gotta Drive 'em All issues

Anyone else been having issues with this achievement? I've driven all 43 cars available, but when the achievement progress indicator shows up on the loading screen, it says I have two more cars to drive (always over 45.)
__________________
"That was totally uncalled for, but a lot of fun to watch."
-NFL Blitz 2000 announcer
j1-2damax is offline   Reply With Quote
Old 10-20-2008, 06:23 PM   #2
VileBabas
 
VileBabas's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Game room
Posts: 161

VileBabas's Gamercard
This has been answered before!!!

There was initially 45 cars in the game.... Then codemasters lost the license for the 2 ferraris that were supposed to be on the game, some time back a patch (update), was released to fix this, making it 43 cars total!

You will need "live" to update and when done either test drive all the cars (if you havent done so already), or just do 1 or 2 more quick test drives! It should pop up!

Hope this helps!
__________________


Credit and man hugs goes to Xerofox
VileBabas is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2008, 10:46 PM   #3
badboyreaper666
 
badboyreaper666's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 220

Alph4 Cent4uri's Gamercard
Gotta drive em all

I've recently got the game and im having this same problem,ive had an update for the game but it still says 43/45 cars driven.

Is there any way to sort this?
__________________
It doesnt matter if you win by an inch or a mile.............winnings winning!!!

Last edited by badboyreaper666; 12-03-2008 at 11:01 PM.
badboyreaper666 is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2008, 11:42 PM   #4
MadCat360
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 18

MadCat360's Gamercard
Quote:
Originally Posted by badboyreaper666 View Post
I've recently got the game and im having this same problem,ive had an update for the game but it still says 43/45 cars driven.

Is there any way to sort this?
I have the same problem. 43/45 and I've test driven pretty much everything...
MadCat360 is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2008, 06:08 AM   #5
Hardware
 
Hardware's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Iowa
Posts: 42

Aesir Prodigy's Gamercard
Hellllllp!!!!!

Okay, I'm in the same boat here. I originally got all my achievements offline cuz my puter was broken. The only ones I didn't get besides the online ones were "full rep, gotta drive em all, and high mileage." Now I'm back online, live did an update and it still says 43/45. Since it updated, I went back and test drove all 47 that I own again. I recorded one official lap time with every car in that mode and then "finished test drive." All of them have at least 1 mile recorded on them. I sold and rebought the 7 cars that I originally bought "used" and retested them again with 1 official lap. I also did a 1 lap Le Mans race with the Porsche 911 and STILL no achievement.

Do I have to go into "Race Day" and record an official lap with each car in a race?

Who would I contact to get this achievement fixed...Microsoft or Codemasters?

Any feedback would be greatly appreciated.
Hardware is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2008, 04:32 PM   #6
DefEdge
 
DefEdge's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Mobile, AL
Posts: 393

DefEdge's Gamercard

Awards Showcase NBA Live 07 - 1000 People Online...Again
Total Awards: 1 (more» ...)
The reason it says you have driven 43/45 is because when they were creating this game, they had 45 total cars. When it came time to release the game though, Ferarri decided to back out and pulled their 2 cars from Codemasters. CM then had to make a new patch to fix this problem, which this patch is out. You just need to let the game update and it will install the patch. I don't know if the most recent patch screws this up by making it say 43/45 again, but I already had the achievement, and sent the game back, so I can't tell you myself.
__________________
Phear my Uber Gimpyness!
RRoD #1: 9/27/08
DefEdge is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2008, 04:42 PM   #7
badboyreaper666
 
badboyreaper666's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 220

Alph4 Cent4uri's Gamercard
I know the reason why it happened,but the update isnt working and ive only had one,ive unistalled the update and tryed again but it still says the same thing 43/45.
__________________
It doesnt matter if you win by an inch or a mile.............winnings winning!!!
badboyreaper666 is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2008, 07:47 PM   #8
Hardware
 
Hardware's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Iowa
Posts: 42

Aesir Prodigy's Gamercard
I just sent an email to Codemasters notifying them of this problem. Hopefully, I'll get a response soon and then I will let all of you know exactly whats going on with this achievement.
Hardware is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2008, 08:09 PM   #9
Hardware
 
Hardware's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Iowa
Posts: 42

Aesir Prodigy's Gamercard
Here's the response I got from Codemasters:

Thank you for submitting your recent request to Codemasters Customer Services concerning Grid.

Both Codemasters and Microsoft have verified that all of the achievements in the game work correctly so, if you are having difficulty, it will not be due to a problem with the game itself.

We would recommend that you check the following:

1) Make sure that no cheats are enabled in the game. The use of cheats will prevent achievements from being unlocked.
2) Double check that are playing in the correct game mode for the achievement. If a specific game mode is required, then you must use this mode to acheive the goal.
3) Make sure that the autosave is enabled if the game uses one.

If you continue to have problems, we would recommend that you do a search on the internet for assistance with the game. The following website normally has good information:

www.gamefaqs.com

Alternatively visit our forums at www.codemasters.com - as other users will probably be able to assist you.



So no luck on helping us from that end. Typical...
Hardware is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2008, 08:37 PM   #10
xXSauliuSXx
 
xXSauliuSXx's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 186

ArkhmInmate0801's Gamercard
I have the latest update installed and it still says 43/45. I think initially the achievement was glitched when the game came out then the 1st update fixed the problem and then with the latest update the achievement is glitched again.
__________________

xXSauliuSXx is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2008, 07:26 PM   #11
warriorelite84
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 1
im still havin this problem only just started playin it and carnt get this achievement any i hav defo drove every car includin the porche if some one could give me any info on this would b greatful thanks.
warriorelite84 is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2008, 10:32 PM   #12
badboyreaper666
 
badboyreaper666's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 220

Alph4 Cent4uri's Gamercard
Quote:
Originally Posted by Hardware View Post
Here's the response I got from Codemasters:

Thank you for submitting your recent request to Codemasters Customer Services concerning Grid.

Both Codemasters and Microsoft have verified that all of the achievements in the game work correctly so, if you are having difficulty, it will not be due to a problem with the game itself.

We would recommend that you check the following:

1) Make sure that no cheats are enabled in the game. The use of cheats will prevent achievements from being unlocked.
2) Double check that are playing in the correct game mode for the achievement. If a specific game mode is required, then you must use this mode to acheive the goal.
3) Make sure that the autosave is enabled if the game uses one.

If you continue to have problems, we would recommend that you do a search on the internet for assistance with the game. The following website normally has good information:

www.gamefaqs.com

Alternatively visit our forums at www.codemasters.com - as other users will probably be able to assist you.



So no luck on helping us from that end. Typical...

Did they even read the email because that sounds like a general automated response to me.

Games devs dont wanna know about problems,all they care about is getting games out,with or without bugs.
__________________
It doesnt matter if you win by an inch or a mile.............winnings winning!!!
badboyreaper666 is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2008, 10:25 AM   #13
KellyNUTS
 
KellyNUTS's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Victoria, Australia
Posts: 254

KellyNUTS's Gamercard
Just tried this now also, I know I have driven every car, gone through the list in the achievement guide and ticked off each one as I completed a lap in it.

That email does seem like an automated response. Im sure they will fix this in time, well at least I hope they do, its a heavyweight car game IMO.
__________________
KellyNUTS is offline   Reply With Quote
Old 12-15-2008, 06:45 AM   #14
Hardware
 
Hardware's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Iowa
Posts: 42

Aesir Prodigy's Gamercard
Here's the rest of my emails to them:

Me: I have visited both gamefaqs.com and browsed through your GRID forums and found nothing about the Gotta Drive Em All achievement problem. However, I have read through many posts on xbox360achievements.org and found that the reason my progress on that achievement says 43/45 is because supposedly there were 2 Ferrari's that you were going to include in the game but didn't get the licenses for them in time, so they were taken out. I also read on your GRID forums that there was a patch a few months back that fixed some things and also included getting an experience point for driving a clean race in ranked multiplayer matches. I have gotten the clean point numerous times so I'm under the impression that I have the update. Does the game have to say 43/43 cars driven in order for the achievement to unlock or does it need to say 45/45? Is there anyway to check to make sure that I have the update other than knowing that I'm getting the clean race experience point? Thank you for your time.

CM Response: Thank you for submitting your recent request to Codemasters Customer Services concerning Grid.

Your game will ask to install an update (if available) when you are connected to XBox life.
If you are able to play online, the game is up to date.

Hope this helps.

Me: So, is the "Gotta Drive Em All" achievement supposed to be out of 45 cars driven or 43 cars driven?

CM Response: Thank you for submitting your recent request to Codemasters Customer Services concerning Grid.

It will be 43/43, the issue has been resolved in the patch.

Hope this helps.



I'm thinking about sending them another email saying, "well the issue hasn't been resolved in the current patch so maybe you need to update again." Then again, the issue could've been resolved in the 8-Ball pack, but nobody's responded to my post in here where I asked if anyone had the problem fixed after they purchased the DLC.
Hardware is offline   Reply With Quote
Old 12-15-2008, 06:54 AM   #15
Hardware
 
Hardware's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Iowa
Posts: 42

Aesir Prodigy's Gamercard
I just finished sending them another email and here's what that says:

"I'm under the impression that there were 2 patches you did to the game. Many of the members of xbox360achievements.org have said the problem was fixed in the first patch. However, the second patch that you did uncorrected the problem with that achievement again because there are members of that site who all have their game saying they've driven "43/45 cars," me being one of them. So people who just recently purchased or started playing your game will not be able to unlock all of it's achievements. Does the 8-Ball pack fix this problem again because I don't want to pay another $10 on DLC for a game that doesn't have all of it's components working. Thank you for your time."
Hardware is offline   Reply With Quote
Old 12-15-2008, 03:25 PM   #16
Rainman Andy
 
Rainman Andy's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: UK
Posts: 83

Rainman Andy's Gamercard
A couple of weeks ago the achievement screen on my game said 39/43 cars driven. Since then I have bought the 8 Ball Pack and also I think there was a general Xbox Live update for the game too. I have now driven all 43 cars yet the achievement now says 43/45 cars driven. So the purchase of the 8 Ball Pack certainly doesn't help solve this glitch. I'm pretty sure the general patch for the game which uploaded on my system about 2 weeks ago has caused the problem. Hoping for a fix on this as it is a pain!
__________________
Working on Forza Motorsport 4 and Fifa 13 at the moment
Rainman Andy is offline   Reply With Quote
Old 12-15-2008, 06:59 PM   #17
Thomas2360
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 1
Well they are starting to pee me. I've sent e-mails this so far.

Dear Sir/Madame,

I'm sure this has been brought to your attention. Lots of us are getting frustrated about one achievement in this game. "Got to drive them all". Now I wish I never downloaded your update for this via Xbox live as this seems to be the problem for everyone who did this. I have 43/45 cars drove and there is no more cars to drive. People who did not update the game when asked via Xbox live got the achievement. People who did update the game can not get the achievement including myself. I would like to know when and if this will be solved. I like the game and do not want to trade this in if it will be fixed. I thought achievement problems only happened to crap EA Sports stuff not Codemasters.

They Reply:

From: Customer Service mailbox
Sent: Sunday, December 14, 2008 5:35 PM
To:
Subject: Reply from Codemasters ref:



Thank you for submitting your recent request to Codemasters Customer Services concerning Grid.

Both Codemasters and Microsoft have verified that all of the achievements in the game work correctly after installing the update.

We would recommend that you check the following:

1) Make sure that no cheats are enabled in the game. The use of cheats will prevent achievements from being unlocked.
2) Double check that are playing in the correct game mode for the achievement. If a specific game mode is required, then you must use this mode to acheive the goal.
3) Make sure that the autosave is enabled if the game uses one.

If you continue to have problems, we would recommend that you do a search on the internet for assistance with the game. The following website normally has good information:

www.gamefaqs.com

Alternatively visit our forums at www.codemasters.com - as other users will probably be able to assist you.

If you need further assistance, please reply to this email and INCLUDE THIS LINE IN YOUR REPLY:-

Kind regards
Rob
Codemasters Customer Services


I send them back:

Hi this is the same response a friend got from yourselves as well. There are no cheats enabled. Auto save is on and all aspects of the game are completed even the one you have to do to drive a certain car that is not listed.

I have been on all the websites and your own forums and they say this to be the same problem. They even suggest two cars are missing from witch ferrei pulled out of the game.
I have included part of a forum with questions which i would like you guys to read and not send me these automated responses as they just do not help the matter.

http://www.xbox360achievements.org/f...ad.php?t=98100

And guess what this is the e-mail they sent me back


Thank you for submitting your recent request to Codemasters Customer Services concerning Grid.

Having followed up your enquiry we confirm that we will be issuing a fix for this issue, which was originally fixed in the first update, in due course. We do not have an exact release date yet I'm afraid.

Please accept our sincere apologies for any inconvenience caused

If you need further assistance, please reply to this email and INCLUDE THIS LINE IN YOUR REPLY:-

Or include the entire text of this email.

Kind regards
Rob
Codemasters Customer Services


Has this email helped? Let us know at http://www.codemasters.com/support/customer_feedback_uk.htm
Your feedback is important to us particularly if it can help other customers - and we welcome any comments that you might have. NOTE that this form cannot be used to obtain further assistance.

Join CodeM free: http://www.codemasters.com/codemprogram/joinup.php

Want to work on the next generation of Codemasters games and help set the standard? Check out the jobs list here: http://www.thenewbreed.info


Thomas2360 is offline   Reply With Quote
Old 12-15-2008, 08:42 PM   #18
Hardware
 
Hardware's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Iowa
Posts: 42

Aesir Prodigy's Gamercard
Yep, I was just about to post the same thing...the response I got from my final email to them. It's exactly what they said to Thomas:

"Thank you for submitting your recent request to Codemasters Customer Services concerning Grid.

Having followed up your enquiry we confirm that we will be issuing a fix for this issue, which was originally fixed in the first update, in due course. We do not have an exact release date yet I'm afraid.

Please accept our sincere apologies for any inconvenience caused."



So, there's a bit of success, but not the kind that we were looking for. Unless, of course, they send out a patch within the next week or two. However, I highly doubt that's gonna happen.

Last edited by Hardware; 12-15-2008 at 08:51 PM.
Hardware is offline   Reply With Quote
Old 12-16-2008, 02:45 PM   #19
Rainman Andy
 
Rainman Andy's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: UK
Posts: 83

Rainman Andy's Gamercard
well, at least they acknowledge there is a problem. Here's hoping the patch comes out sooner rather than later. It can't be that much work as they have rectified it once before messing it up in the subsequent patch!
__________________
Working on Forza Motorsport 4 and Fifa 13 at the moment
Rainman Andy is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2008, 02:31 AM   #20
XzAceOfSpadeszX
 
XzAceOfSpadeszX's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 42

XzACEOFSPADESzX's Gamercard
I got something a little different but the same idea.

Thank you for submitting your recent request to Codemasters Customer Services concerning Grid.

Unfortunately this achievement is currently bugged.
The patch is being worked on and should be released shortly.

Sorry for the inconvenience.


Kind regards
Jorn
Codemasters Customer Services
__________________
XzAceOfSpadeszX is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2009, 03:14 PM   #21
DominicH1712
 
DominicH1712's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Bristol
Posts: 158

DominicH1712's Gamercard
Does anyone know if there is any news on this or if there is a way to remove the update so it is achieveable?
__________________
One for the Bristol City, Two for the boys in red, Three for the Fans down Ashton Gate, we'll follow till we're dead!

Last edited by DominicH1712; 01-03-2009 at 04:05 PM.
DominicH1712 is offline   Reply With Quote
Old 02-19-2009, 09:15 PM   #22
WTFMan
 
WTFMan's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Atlanta, GA
Posts: 21

WTFMan NH's Gamercard
All I know is that it's still broken. 43/45 here with the most recent patch. :-/

And no, you can't unpatch to fix since the 1st patch released (which fixed the problem) isn't available since there is a newer one (which unfixed the problem).
__________________
Nighthawk
WTFMan.com
WTFMan is offline   Reply With Quote
Old 02-27-2009, 11:29 AM   #23
durera
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 50

durera's Gamercard
I contacted support last night on seeing the 43/45 to ask if they were still supporting the game and planned to fix the issue.

Quote:
Thank you for submitting your recent request to Codemasters Customer Services concerning Grid.

The "Gotta Drive 'em all" achievement is currently not achievable in the game, unfortunately. We are currently investigating what can be done in terms of a further title update to resolve this problem.

Please accept our sincere apologies for any inconvenience caused
Doesn't sound like it'll be fixed any time soon, but at least they are "investigating" it.
durera is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2009, 01:57 PM   #24
kalvaza
 
kalvaza's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Scotland
Posts: 230
Send a message via AIM to kalvaza

kalvaza's Gamercard
Quote:
Originally Posted by durera View Post
Doesn't sound like it'll be fixed any time soon, but at least they are "investigating" it.
There can't be a lot of investigating needing done if they've fixed it before. They've probably just moved on. I have a feeling GRID wasn't as big a hit as they were expecting (no thanks to the price of it stubbornly refusing to do down until recently) and they've stopped bothering with it.
__________________

kalvaza is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2009, 02:27 AM   #25
Mug1989
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 4

Mug1989's Gamercard
I have the same problem here..

So if i got it right, at the loading screen, (and when your lucky) the achievement information about drive em all must say XX/43 to make it work?

because here it says unlocked 41/45.

I know about ferarri and a fix, but when on your screen 41/45 stands, the glitch is still 'active' ?
Mug1989 is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2009, 04:19 PM   #26
MightyIronHead
 
Join Date: Nov 2006
Location: SoCal
Posts: 44

MightyIronHead's Gamercard

Awards Showcase Submit - Silver
Total Awards: 1 (more» ...)
Quote:
Originally Posted by Mug1989 View Post
I have the same problem here..

So if i got it right, at the loading screen, (and when your lucky) the achievement information about drive em all must say XX/43 to make it work?

because here it says unlocked 41/45.

I know about ferarri and a fix, but when on your screen 41/45 stands, the glitch is still 'active' ?
Yep you got it. It was fixed in the first update but broken in the current update, so we're screwed for the time being.
MightyIronHead is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2009, 08:56 PM   #27
Edg 1
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 3
Quote:
Originally Posted by MightyIronHead View Post
Yep you got it. It was fixed in the first update but broken in the current update, so we're screwed for the time being.
Yep I have the same problem here.I emailed Codemasters recentlyabout this achievement (I get 43/45 cars driven on the loading screen). Here is the reply:

Thank you for submitting your recent request to Codemasters Customer Services concerning Grid.

The "Gotta Drive 'em all" achievement is currently not achievable in the game, unfortunately. We are currently investigating what can be done in terms of a further title update to resolve this problem.

Please accept our sincere apologies for any inconvenience caused

If you need further assistance, please reply to this email and INCLUDE THIS LINE IN YOUR REPLY:-
Edg 1 is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2009, 10:15 PM   #28
CRAZYCJ20
 
CRAZYCJ20's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 151

CRAZY CJ 20's Gamercard
So is this going to be fixed from the looks of it? I have no motivation to go for the legend rank online if I can't even get the full 1100G because of this achievement.
__________________


CRAZYCJ20 is offline   Reply With Quote
Old 03-16-2009, 06:53 PM   #29
kalvaza
 
kalvaza's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Scotland
Posts: 230
Send a message via AIM to kalvaza

kalvaza's Gamercard
Quote:
Originally Posted by CRAZYCJ20 View Post
So is this going to be fixed from the looks of it? I have no motivation to go for the legend rank online if I can't even get the full 1100G because of this achievement.
I wouldn't be holding my breath, Mr Insane Completion type man.

__________________

kalvaza is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2009, 09:39 AM   #30
Canary Wundaboy
Banned User
 
Join Date: Oct 2007
Location: Norwich, UK
Posts: 159

Jedi Wundaboy's Gamercard
Wasted 3 hours on this yesterday.
Canary Wundaboy is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT. The time now is 12:54 PM.